Bruno Verdi Oltrepò Pavese Metodo Classico Extra Brut
Bruno Verdi Oltrepò Pavese Metodo Classico Extra Brut
Druva: Pinot Nero 85 %, Chardonnay 15 %.
Vintyp: Extra Brut
Kvarvarande socker: 5 g/l.
Alkohol: 12.5 %
Skördemetod: Druvor skördade för hand.
Vinifiering: Skördade druvor läggs i låda, kyls därefter ner i kylskåp, och slutligen läggs för hand ner i pressen där en 55 %-ig avkastning uppnås (druva/vin). Efter dekanteringen av druvmusten så startas jäsningen under kontrollerad temperatur.
Mognadslagring i trä: För jäsning så läggs 10 % av druvmusten på österrikiska barriques från Stiria. Vinet ligger kvar med sin jästfällning på träfat under 6 månader.
Tid med sin jästfällning: 42 månader.
Utmärkelser:
CORONA Vini Buoni d'Italia 2021.
TOP WINE VINO SLOW Guida Slowwine 2021.
94/100 Guida Essenziale Cernilli 2021.
2 bicchieri ROSSI Vinid'Italia Gambero Rosso 2021
90/100 Guida Maroni 2021
TOP 100 SPUMANTI Guida ESPRESSO 2020
94/100 Guida Essenziale CERNILLI 2020