Ongaresca Spumante Metodo Classico Pas Dosé
Ongaresca Spumante Metodo Classico Pas Dosé
Vinets färg är kristallklart gyllengult med diskreta slöjor av grönt, och har god konsistens. Bubblet är intensivt, med många stora bubblor som varar länge.
Doftbilden är intensiv och komplex, med dofter som bröd, vita blommor, citron, lime, kanel och vitpeppar.
Smakbilden är intensiv och långvarig, med smaker av citron, ingefära, diskret vitpeppar och sälta med mineraler, pepparmint, grönmynta, mango, gröna och gula äpplen. Pas Dosé är torr, frisk, mjuk, varm, har en fyllig och strukturerad kropp. Vinet är moget att njutas av nu, kan också vänta några år i källaren.
Mat: passar fint till rätter med fisk och skaldjur, stekt eller friterat. En räkmacka blir riktigt bra med Pas Dosé! Ett gott vin för kräftskivan! Prova lite friterade grönsaker som zucchini-blommor t ex. ”Frittelle”, som är friterad ost och mortadella-korv. Gärna en Caprese-sallad med mozzarella-ost, tomat, kapris tonfisk och olivolja. Enklare ostar och fläskkorv som Mortadella. Gott som aperitivo bland vänner och bekanta före maten!
Volym: 75 cl
Druvblandning: Chardonnay 70%, Pinot Nero 30 %
Fyllighet: Fyllig (9 av 12)
Klassificering: Spumante Brut Pas Dosé
Alkohol: 12.5 %
Vinifiering: Druvor skördade för hand. Gjort enligt Classico-metoden, med en andra jäsning i flaska på 36 mån.
Mognad: Flaska.
Lagring: 6–8 år