Falanghina del Beneventano IGT Hamrin
Falanghina del Beneventano IGT Hamrin
Ett intressant vin med naturlig malolaktisk jäsning, som skapar mer mjukhet, rikare dofter och bättre persistens på smakerna, ett vin i bättre balans.
Vinet har en kristallklar blekt halmgul färg, med god konsistens.
Doften är relativt intensiv, komplex med dofter som vita blommor (vitsippor), citron, en god portion sälta och mineraler med lite eteriska dofter i bakgrunden.
Denna Falanghina från kullarna i Beneventano är torr, har en god balans mellan friskhet och mjukhet med en mycket fin längd på smaken och en väl strukturerad kropp. Vinet är moget, balanserat och harmoniskt, väl värt att drickas nu. Här hittar du intensiva smakintryck i form av sälta och mineraler, gula och gröna äpplen med fatkaraktär och som final lite mogen ananas med stänk av citron. Rekommenderad serveringstemp.
Mat: vi rekommenderar mager till halvfet fisk, kokta, lätta stekta eller råa. Lite friska skaldjur och bläckfisk. Prova gärna olika sorters pasta med tonfiskröra, vitlök och rödlök.
Volym: 750 ml
Alkoholhalt: 13%
Druvblandning: 100% Falanghina
Distrikt: Beneventano
Serveringstemperatur: 8-10 grader
Lagring: 2-3 år
Vinifiering: alkoholjäsning och malolaktisk jäsning i ståltank under kontrollerad temp.
Mognad: ståltank och flaska.