Bruno Verdi Oltrepò Pavese Buttafuoco DOC
Bruno Verdi Oltrepò Pavese Buttafuoco DOC
Druvor: Croatina 50 %, Barbera 25 %, Uva Rara 15 %, Ughetta di Canneto 10 %.
Vintyp: Stilla rödvin.
Alkohol: 13.5 %.
Vinifiering: Druvorna skördade för hand genomgår en varsam avstjälkning. Därpå i förberedande syfte för kommande jäsning följer en kall macerering med att druvmusten varsamt återpumpas under två dagar. Följande jäsning pågår under 4 dagar och görs med intensiva återpumpningar och krossande av druvskalshatten med hjälp av den naturligt producerade CO², utan hjälp av pumpar eller mekaniska skovlar, tills att man får ett koncentrerat rött vin med mycket färg och lite tanniner.
Mognad: Malolaktisk jäsning i tankar av cement direkt efter alkoholjäsningen.
Jäst: Naturlig jäst.
Första årgång: 1978.
Utmärkelser:
· 93/100 Guida Maroni 2021.
· Italienskt nationellt pris för bästa rödvin med avseende på kvalitet/pris.
· Guide BEREBENE 2020 Gambero Rosso.
· 91/100 Guida Maroni 2020.
· 2 bicchieri Rossi Gambero Rosso 2020.