Cascina Cipriana Vermentino di Bolgheri "Paguro"
Cascina Cipriana Vermentino di Bolgheri "Paguro"
Druva: Cabernet, Sauvignon, Merlot, Syrah.
Odlingsdensitet per hektar: 5000 plantor.
Avkastning per hektar: 6000 kg druvor.
Skördemetod: Druvor skördade för hand, läggandes i lådor.
Vinifiering: Jäsningen sker i temperaturkontrollerade stående cementfat på 5000 respektive 7500 liter, där temperaturen varierar mellan 26 och 30 °C under cirka två veckor, följt av en kort 10 dagars skalmaceration. Den malolaktiska jäsningen sker i cementtankar.
Mognadslagring: På barriques under en varierad tidsrymd.
Flasklagring: På flaska under en varierad tidsrymd.
Provsmakningsanteckningar: Lysande rubinröd färg. Delikata dofter av bär, syrliga och söta körsbär, med stigande inslag av tobak. Smaklökarna tar direkt till sig detta vin med sina smidiga runda tanniner.
Alkohol: 13,5%