Azienda Agricola Ghione Barbera d'Asti DOCG "Lassù"
Azienda Agricola Ghione Barbera d'Asti DOCG "Lassù"
Druvor: Barbera.
Produktionsområde: Canelli.
Jordmån: Kalkstenslera berikad med mikroelement.
Uppbindning: Guyot.
Alkohol: 13 %.
Vinifiering: Sker i tankar av rostfritt stål, macerering med druvskal under kontrollerad temperatur 30°C. Efter en inledande lagring i ståltankar så sker fortsatt lagring på träfat.
Färg: Rubinröd.
Doft: Intensiv, aromatisk, långvarig och distinkt.
Smak: Underbar kropp, intensiv smaker, harmonisk och fyllig.
Vinkällaren: Lagras i ett mörkt torrt utrymme, skyddat från ljus.
Lagringskvalitet: Kan lagras i åtskilliga år, blir bara bättre med åren.
Serveringstemperatur: 18 – 20°C.
Mat: Utmärkt tillsammans med stek, viltkött och kötträtter med stark smak. Lagrade hårdostar och choklad med stark smak.
Övrigt: Vinet är ett resultat av en varsam selektering av de bästa druvorna, som uppnår en perfekt balans av doft och smak. Detta vin tillfredsställer den mest kräsna gom.