San Cassiano Valpolicella Superiore DOC "Le Alène"
San Cassiano Valpolicella Superiore DOC "Le Alène"
Färgen är vackert mörkt rubinröd med god genomskinlighet och fyllig konsistens.
Doftbilden är intensiv och komplex med dofter av humus, rå skinka, mogen frukt som körsbär, björnbär och svarta vinbär, svartpeppar, mint, kanel, vanilj och anis.
Smakintrycken är intensiva och mycket långvariga, med smaker av mogna frukter som jordgubbar, smultron, körsbär och röda vinbär, tillsammans med mint, mörk choklad, citrus, anis och vanilj. En Valpolicella Superiore som är torr, varm, frisk, mjuk, har bra med sälta och mineraler, eleganta tanniner, en fyllig och strukturerad kropp. Ett vin som har mycket god balans och harmoni, det är moget att njutas av nu.
Mat: rött och vitt kött, stekt, grillat eller ugnsbakat fläskkött, fågel, nötkött och viltkött. Prova pasta med stekt (med lock) fänkål, balsamvinäger, parmesan och vitlök. Lagrade ostar som t ex parmesan och västerbottensost. Salami och skinka.
Volym: 75 cl
Alkoholhalt: 14,5 %
Druvblandning: Corvina 70%, Molinara 5%, Rondinella 25%
Distrikt: Veneto
Serveringstemperatur: 16-18 °C
Lagring: 24 mån på ekfat (barrique och tonneaux).
Vinifiering: druvor plockas för hand och en del av dem torkas på kvist 40 dagar innan pressning.
Mognad: 7-9 år