San Cassiano Valpolicella Ripasso Superiore DOC
San Cassiano Valpolicella Ripasso Superiore DOC
Färgen är vackert rubinröd med dragning mot mörkare granatrött. God genomskinlighet och mycket fyllig konsistens.
Doftbilden är intensiv och komplex med dofter av mogna frukter som körsbär, björnbär, enbär, svarta vinbär, humus, mint, rökt skinka, sötlakrits, parmesan och kanel.
Smakintrycken är intensiva och mycket långvariga med smaker av mogna frukter som röda och svarta vinbär, körsbär, plommon, viol, smultron och diskret vanilj. En Ripasso som är mycket torr, frisk, mjuk med goda fylliga tanniner, en normalportion med sälta och mineraler, en strukturerad och fyllig kropp. Ett vin med balans och harmoni, redo att njutas av nu.
Mat: rött och vitt kött, stekt, grillat eller ugnsbakat fläskkött, fågel och nötkött. Prova pasta med tonfisk, vitlök och ärtor. Lagrade ostar som fransk blåmögelost, parmesan och västerbottensost. Salami, skinka.
Volym: 75 cl
Alkoholhalt: 14 %
Druvblandning: Corvina 70%, Molinara 15%, Rondinella 15%
Distrikt: Veneto
Serveringstemperatur: 16-18 grader
Lagring: 5-7 år
Vinifiering: druvor plockas för hand, och torkas på kvist 7 dagar innan pressning. Jäsning i temp-kontrollerad ståltank. 25 tim skalkontakt u
Mognad: 6 mån i temp-kontrollerad ståltank, och 6 mån på ekfat (barrique).