Cantina La Serena Rosso di Montalcino DOC
Cantina La Serena Rosso di Montalcino DOC
Vinifiering och lagring: druvorna reserverade för Rosso di Montalcino är vanligtvis de första att skördas, där skörden är cirka 7000 kg per hektar. Efter stjälkavskiljningen följer jäsningarna i tankar av rostfritt stål med temperaturkontroll, den för alkohol och den malolaktiska. La Serenas Rosso di Montalcino kännetecknas av en lagring på träfat under cirka 12 månader. Innan försäljning så säkerställer vi mognadslagring på flaska, som är nödvändigt för att få vinet till korrekt mognadsgrad, vilket nås två år efter skörden. Detta rödvin presenterar sig med en komplexitet som är sällsynt för ett vin producerat genom en så kort process.
Doft och smak: ett vin med stor potential som visar på en karaktär mycket lik en Brunello, förenklad och definitivt yngre. Rubinröd färg med skimrande ljusa toner. En näsa fylld av dofter från frukt och blommor. Intensiv i munnen, balsamisk, tanniner till den grad som krävs för att ge en vibrerande syra som gör vinet mycket balanserat.
Mat: prova gärna till pasta, pizza, lagrade och halvlagrade ostar. Givet vinets produktionsprocess så är detta rödvin rustat för kortare lagringar med överraskande resultat, vilket framhåller dess komplexitet och gör det till ett gott val tillsammans med tyngre maträtter. Alkohol 14 %. Syranivå: 5.7 gr/l. Sötmanivå: 33 gr/l. Serveringstemperatur 15 – 18 °C.