3rd Edition Hamrin - 6 flaskor - INKLUSIVE FRAKT
3rd Edition Hamrin - 6 flaskor - INKLUSIVE FRAKT
Umbria Rosso IGT Hamrin - Vinhuset Hamrin
Umbrien
Är en liten region i centrala Italien, känd för sin grönska, kuperade terräng med många små borgar och kloster, goda mat (t ex tryffel) och många fascinerande viner. Perugia är dess vackra huvudstad, givetvis beläget högst upp på en kulle.
Hamrin
Samarbetar med ett antal kända vingårdar runtom i Italien för att skapa sina egna unika viner, med typiska inslag från respektive region.
Hamrin 2020 Umbria Rosso IGT
Vinet har en vackert mogen skimrande rubinröd färg, med relativt god genomskinlighet och fyllig konsistens.
Doftbilden är intensiv och komplex, med distinkta dofter av svarta och röda vinbär, enbär, mogna blåbär, rosmarin, vit- och svartpeppar med avslutande toner av sötlakrits.
Smakintrycken är riktigt intensiva och långvariga, med smaker av svarta vinbär, björnbär, enbär, mango, körsbär, viol, vanilj, sötlakrits och en pepprig eftersmak av kryddnejlika. Hamrins röda vin från Umbrien är fylligt, torrt och varmt, har en fyllig kropp med kultiverade tanniner, är relativt mjukt med balans och harmoni, ett vin redo att börja njutas av nu, likväl som om ett par år.
Rek serveringstemperatur 18/20°C.
Mat
Gott till köttstuvningar, grillat kött och fisk, gratänger med kött och potatis, risotto med tryffel, pasta med krämig köttfärssås, en fyllig köttsoppa, några lagrade starka ostar (Västerbottens ost t ex), och prova gärna till en ostfondue vid solnedgången! Vinet är också gott till mjölkchoklad och mörk choklad med någon frukt, rentav lite vit choklad med honung.
Volym: 750 ml
Alkoholhalt: 15%
Årgång: 2016
Druvblandning: 50% Sangiovese, 50% lokal druva från Umbrien
Distrikt: Umbria Rosso IGT
Serveringstemperatur: 18-20 °C
Lagring: 7-10 år
Vinifiering: handplockade druvor som läggs i lådar. Jäsning med skalkontakt i temperaturkontrollerad cementtank (28°C) under ca 25 dagar.
Mognad: 90% av volymen ligger ett år på temperaturreglerade stålfat, och resterande 10% ligger 12 mån på träfat. Därefter läggs det på flaska en tid innan försäljning.