Barbaresco DOCG "Hamrin"
Barbaresco DOCG "Hamrin"
Färgen är vackert djupt rubinröd med god genomskinlighet och fyllig konsistens.
Doftbilden är intensiv och komplex med dofter av röda frukter som smultron, jordgubb och hallon, mint, ung balsamvinäger, svartpeppar och humus.
Smakintrycken är intensiva och långvariga med smaker som smultron, hallon, apelsin, balsamvinäger, diskret svartpeppar, kola, mint, kanel och diskret kryddnejlika. Vinet är torrt, varmt, friskt, har starka eleganta tanniner, är mjukt med fyllig struktur. Ett vin i fin harmoni och god balans, som är redo att njutas av redan nu, likväl som det kan vänta på dig ett antal år i källaren.
Rekommenderad serveringstemperatur 18 °C.
Mat: Rött kött, gärna stekt kalvkött eller biff. Viltkött, t ex en älgstek, rådjurssadel eller grillat vildsvinsskött. Vitt kött som fågel t.ex duva. Risotto med tryffel. Parmesanost fungerar alltid fint med detta vin! Mörk choklad under en filosofisk njutning.
Volym: 75 cl
Alkoholhalt: 14 %
Årgång: 2013
Druvblandning: 100 % Nebbiolo
Distrikt; Barbaresco
Serveringstemperatur: 18 grader
Lagring: 10-12 år
Vinifiering: handplockade druvor, temp-kontr jäsning 8/10 dagar
Mognad: 2 år i stora ekfat på 2000 liter